Пт, 17.05.2024, 06:23
<
Головна
· RSS
 
Меню сайту
 
 

Головна » 2008 » Червень » 28 » З ювілеєм, рідна школо!
З ювілеєм, рідна школо!
11:15
Наснаги миті й щастя невдаванного,
Учительські думки і сміх дітей -
Усе це, наче пережите заново,
Вмістилося у слові «ювілей ».
То є чуття неясного походження,
Що школа - це немов частина нас ...
І ось сьогодні - день її народження
І розуміння вічних істин час.

 28 червня 2008 року відбулося святкування 40- річчя від дня відкриття Рубченківського навчально-виховного об'єднання «ЗОШ І-ІІ ст.- ДНЗ » імені Олексія Петровича Плугатаря.
Не тільки старенькі, а й люди середнього віку пам'ятають, у яких двох будинках розміщувалась до 1968 року Рубченківська восьмирічна школа . І ось 30 червня 1968 року відкрила свої двері нова двоповерхова школа. Її збудували на кошти місцевого господарства. Вона стала окрасою всього села.
Ти мене відкритими дверима
Запросила в храм добра і знань,
Сільська школо, лагідна і мила,
Моя радість і моя печаль.
Йшли роки, напружено працював навчальний заклад, і ось постановою Ради Міністрів УРСР № 121 від 31.05.1990 року Рубченківській неповній середній школі було присвоєно ім'я Героя Радянського Союзу Олексія Петровича Плугатаря.
Що є першочерговим у роботі школи : навчання чи виховання ? Педагогічний колектив вирішив : все повинно бути взаємозв'язаним та ще й з урахуванням індивідуальних особливостей кожної дитини .
Щодо колективу, то він міцний, стабільний. Чотирнадцять педагогів працює нині, вихователь та помічник вихователя ДНЗ , обслуговуючий персонал, кухарі. Тісні зв'язки підтримують нинішні педагоги з ветеранами : Бабанюк Ганною Федорівною , Блоцькою Ганною Пилипівною .
І ось сьогодні школа гостинно відчинила двері, запрошуючи своїх колишніх учнів не зустріч, на добру і щиру розмову. Зустріч із дитинством, зі шкільними роками - це приємні спогади, це для кожного довгожданне свято. Наша школа - дорогий і близький дім для кожного, хто навчався в нім . На її подвір'ї зібралася велика кількість учнів, педагогів - ветеранів , гостей свята, односельчан . Після учнівського привітання з нагоди ювілею школи до вітального слова запрошується представник Володарської районної державної адміністрації Гетьман Олена Григорівна. Олена Григорівна привітала від імені голови Володарської районної адміністрації Сергія Петровича Вахнія, голови Володарської районної ради Дмитра Володимировича Ліщенка та особисто від себе працівників НВО та учнів з ювілейною датою, а також сказала про те , що в подарунок школа отримує нову бетонну огорожу, яку щойно поставили навколо подвір'я .
З вітальним словом виступив начальник відділу освіти Володарської районної державної адміністрації Петро Федорович Аврамчук . Від себе особисто та голови Володарської районної ради профспілки працівників освіти та науки Т.В.Кибальник Петро Федорович побажав працівникам навчального закладу та вихованцям здоров'я, добробуту і процвітання , а також незгасної енергії і невичерпної творчої наснаги, справжнього задоволення від праці. У подарунок відділ освіти придбав для НВО новий холодильник.
Вітальну поему зачитали представники ради ветеранів директорів шкіл Володарщини Е.В.Змієвець, В.Ю.Багінська та Г.Ф.Бокшань ювілярам .
Привітав НВО з ювілеєм сільський голова Михайло Євгенович Сікорський і вручив у подарунок бібліотечку книг та картридж для принтера.
Директор ПП «Аграрне» Володимир Степанович Любомський привітав присутніх з 40- річчям і вручив кошти на поповнення матеріально- технічної бази НВО .
Від випускників школи з вітальним словом виступила колишня учениця, а нині заступник голови Дарницької районної державної адміністрації міста Києва Олена Миколаївна Кузьмінська і вручила на згадку рідній школі чудову картину київського художника М.Калашника «Маки». Колишній учень школи, а нині приватний підприємець Володимир Дмитрович Матківський, вітаючи школу подарував музичний центр.
А потім святкування перемістилося до сільського Будинку культури. Тут виступи ветеранів педагогічної праці перепліталися із спогадами колишніх випускників та номерами художньої самодіяльності учнів. І знову були приємні сюрпризи для школи . Довготривале святкування . Колишні учні дякували своїм наставникам за знання, за мудрі поради, говорили про те, що в своїй праці продовжують традиції Рубченківської школи . Але найбільшим проявом вдячності був той момент, коли весь зал підвівся, вшановуючи працю вчителя.
Вже встало сонце і торкнуло тихо
Ясним промінням сонних яворів ,
І ранок задзвенів веселим сміхом,
Щасливим сміхом наших школярів.
Заходжу в клас - і серце б'ється часто,
Я віддаюся праці залюбки
Моє важке, моє тривожне щастя -
Учительське, найбільше з щасть людських !

Переглядів: 2575 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0


Вгору

Календар новин
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Форма входу
 
Пошук
 
Сайти регіону



















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0